Reszelt túrós
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
fél sütőpor,
1 vaníliás cukor,
3 ek kakaópor
Elkészítés:
Fenti hozzávaló anyagokat összegyúrjuk. Fagyasztóba rakjuk kb. 1/2 óra hosszára, hogy kellő
keménységű legyen a tészta a majdani reszeléshez. Közben elkészítjük a tölteléket.Töltelék:
fél kg túró,
20 dkg porcukor,
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja,
1 vaníliás cukor
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
fél sütőpor,
1 vaníliás cukor,
3 ek kakaópor
Elkészítés:
Fenti hozzávaló anyagokat összegyúrjuk. Fagyasztóba rakjuk kb. 1/2 óra hosszára, hogy kellő
keménységű legyen a tészta a majdani reszeléshez. Közben elkészítjük a tölteléket.Töltelék:
fél kg túró,
20 dkg porcukor,
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja,
1 vaníliás cukor
20 dkg tejben áztatott mazsola
Ezeket jól összedolgozzuk, végül a 4 tojás habját (a tésztában lévő 1 tojás- és a túróba kevert 3
tojás sárgája fehérjéből felvert) óvatosan belekeverjük.
Félóra elteltével kivesszük a hűtőből a tésztát, elfelezzük. (alulra mehet nagyobb mennyiség).
A nagyobb cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük, egyenletesen elosztjuk rajta a mazsolás
túró tölteléket, majd a kisebb cipót felülre reszeljük.
190 'C-on 25 perc alatt készre sütjük.
Ezeket jól összedolgozzuk, végül a 4 tojás habját (a tésztában lévő 1 tojás- és a túróba kevert 3
tojás sárgája fehérjéből felvert) óvatosan belekeverjük.
Félóra elteltével kivesszük a hűtőből a tésztát, elfelezzük. (alulra mehet nagyobb mennyiség).
A nagyobb cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük, egyenletesen elosztjuk rajta a mazsolás
túró tölteléket, majd a kisebb cipót felülre reszeljük.
190 'C-on 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórjuk.
Piskóta(saját)
Én a piskótát úgy készítem ahogy édesanyám csak annyi különbséggel hogy én vizet is teszek bele.
Vegyünk egy 6 tojásos piskótát.
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek víz
- fél csomag sütőpor
- 6 ek liszt
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgájába beletesszük a cukrot és kihabosítjuk ha kész hozzáteszük a vízet elkeverjük benne mehet a sütőporos lisztet ha ezzel is elkevertük hozzáforgatjuk óvatosan a kemény habbá vert fehérjét ezután mehet sülni.
Amire rájöttem ha a fehérjét hamarabb felvered és nagyon meleg van tedd be a hütőbe és kemény marad.
Linzer és isler(saját recept)
Kivis szelet
Hozzávalók 22 szelethez
A tésztához
60 dkg liszt
19 dkg cukor
1,5dkg szódabikarbóna
12 dkg vaj
2 tojás
12 dkg méz
9 cl víz
A krémhez
5 dl víz
20 dkg cukor
2 cs vaníliapuding
30 dkg vaj
sárgabaracklekvár
A tetejére
100 g étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk, és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük. A sütési idő laponként 6-7 perc.
A krémhez a vizet feltesszük főni a cukorral és a vanília pudinggal befőzzük, kihűtjük.
A kihűlt krémet kiverjük a vajjal habosra.
Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, végül a negyedik lappal befedjük.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Egy napot pihentetjük, majd szeleteljük a krémest.
Lajcsi szelet /Saját recept/
A joghurtot a cukorral és a zselatinnal felfőzzük, kihűtjük A túrót összetörjük villával és hozzákeverjük a langyos joghurtot amibe belefogatjuk a felvert tejszínt ezt a krémet ráborítjuk a piskótákra a tetejét pedig kitesszük a felszeletelt piskóta tekerccsel. Dermedés után szeleteljük.
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A linzertetőt úgy készítsük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákhoz használt csővel szúrjuk ki és süssük készre.
Ha kihűlt, töltsük meg őket az islert vegyes gyümölcsízzel a linzert pedig baracklekvárral. A linzert porcukorral tálaljuk, az islert csokival áthúzzuk közepére szórhatunk színes tortadarát.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.
Kivis szelet
Hozzávalók: (tészta) 6 tojás, 32 dkg kristálycukor, 23 dkg liszt, 6 ek víz, 1 sütőpor.
Krém: 250 ml tejszín, 1 vaníliás cukor, 500 ml tejföl.
Elkészítés: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sárgáját, lisztet, sütőport és a vizet. Előmelegített sütőben megsütjük. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a tejföllel. Rákenjük a piskótára, és hidegbe tesszük. Utána 0,5 l kiviszörpöt vagy kiviüdítőt összekeverünk 0,5 l vízzel, hozzáadunk 12 dkg cukrot, 2 krémport, és megfőzzük. Mikor kezd hűlni, ráöntjük a tésztára. Hidegbe tesszük kb. 1-2 órára.
Mézes krémes/ Saját recept/
Hozzávalók 22 szelethez
A tésztához
60 dkg liszt
19 dkg cukor
12 dkg vaj
2 tojás
12 dkg méz
9 cl víz
A krémhez
5 dl víz
20 dkg cukor
2 cs vaníliapuding
30 dkg vaj
sárgabaracklekvár
A tetejére
100 g étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk, és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük. A sütési idő laponként 6-7 perc.
A krémhez a vizet feltesszük főni a cukorral és a vanília pudinggal befőzzük, kihűtjük.
A kihűlt krémet kiverjük a vajjal habosra.
Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, végül a negyedik lappal befedjük.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Egy napot pihentetjük, majd szeleteljük a krémest.
Lajcsi szelet /Saját recept/
Hozzávalók 22 szelethez
- A tésztához:2 tojás20 dkg. porcukor6 dkg vaj2 lapos ek kakaó2 ek méz40 dkg liszt1 dkg szódabikarbóna
Krémhez
5 dl víz
20 dkg cukor
2 cs vaníliapuding
30 dkg vaj
eperaromavagy2,5 dl víz x 210 dkg cukor x 215 dkg vaj x 21 cs vanilia puding1 cs eper vagy puncspuding
A tetejére
100 g étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
Elkészítés
A tojásokat a vajjal, porcukorral, kakaóval és a mézzel gőz felett melegítjük mig a vaj el nem olvad. A gőzről levéve hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, jól összedolgozzuk, és lisztezett munkafelületen három azonos méretű lapot nyújtunk, és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük.
A krémhez a vizet feltesszük főni a cukorral és a pudinggal, befőzzük, kihűtjük.
A kihűlt krémet kiverjük a vajjal habosra.
A krémet megfelezzük és az egyikbe belekeverünk egy kis eperaromát.
Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém fehér felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt az epres krémmel töltjük a harmadik lappal befedjük.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Egy napot pihentetjük, majd szeleteljük a krémest.
Túrós rakott piskóta(saját recept)
Hozzávalók:
10 db tojás
25 dkg túró
2 pohár natúr joghurt
1 habtejszín
2 citrom leve, héja
1 cs zselatin
13 dkg porcukor
Elkészítése:
2 piskótát sütünk 4 tojásból amit feltekerünk, és 6 tojásból ami lesz az alja
A tepsit kibéleljük folpack-fóliával hogy jóval túlérje a tepsi szélén ebbe belehelyezzük a 6 tojásos piskótánkat.
A 4 tojásos piskótát megkenjük lekvárral és feltekerjük .A joghurtot a cukorral és a zselatinnal felfőzzük, kihűtjük A túrót összetörjük villával és hozzákeverjük a langyos joghurtot amibe belefogatjuk a felvert tejszínt ezt a krémet ráborítjuk a piskótákra a tetejét pedig kitesszük a felszeletelt piskóta tekerccsel. Dermedés után szeleteljük.
Match Point Casino Review 2021
VálaszTörlésMatch Point is a New Jersey online casino that has been around for a matchpoint while now. 온라인카지노 They are licensed by the New Jersey Division of Gaming Enforcement Rating: 4 · Review by StillCasino 다파벳