2013. február 11., hétfő

Tortás receptek


Milka torta

Egy kerek 9 tojásos csokis piskóta.

Krém:
2 csokipudingot főzök 4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelek 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverem. Kihűtöm. Felverek 4 dl növényi tejszínt (hulalát szoktam) némi porcukorral, és ebből a felét a krémhez keverem, felével díszítek.


Sztracsatella torta

Hozzávalók:
200 g darált omlós keksz és babapiskóta vegyesen (én csak darált háztartási kekszet használtam)
130 g olvasztott vaj/margarin
1 teáskanál reszelt narancshéj
1/2 teáskanál fahéj
1 nagy doboz joghurt
1 nagy doboz tejföl
6-8 evőkanál porcukor
vaníláscukor/aroma (én aromát használtam az intenzívebb íz eléréséhez)
1,5-2 dl tej
3 evőkanál zselatin
120 g étcsokoládé forgácsokra vágva
2 dl tejszín a díszítéshez
Elkészítése:
A vajat elkeverem a darált keksszel, a narancshéjjal, fahéjjal és 1 evőkanál porcukorral. Egy kapcsos tortaformát (23 cm-es) alul kibélelek sütőpapírral, majd belenyomkodom a kekszmasszát. Ha forgácsolódna egy kis tejjel javítok rajta. Amíg készül a "krém", hűtőbe teszem.
A "krémhez" összekeverem a joghurtot, a tejfölt, a porcukrot (ízlés szerint), a vaníliáscukrot/aromát és a csokiforgácsot, amiből egy nagy maréknyit félreteszek a tálaláshoz. Folyamatos keverés közben óvatosan belecsurgatom a tejben feloldott zselatint (mikróban kb. 1/2 perc, majd kissé visszahűtöm) , alaposan átkeverem az egészet, majd beleöntöm a tortaformába és visszateszem pár órára a hűtőbe, amíg megdermed.
Tálaláskor egy éles késsel óvatosan körbevágom a szélét, leszedem a tortaforma oldalát, majd tejszínhabbal átkenem a tetejét- díszítem, megszórom a maradék csokiforgáccsal.

Joghurt torta(saját recept)

1 kerek 3 tojásos piskóta
hozzávalók:
6 dl joghurt(bármilyen ízű)
2 dkg zselatin
20 dkg cukor
40 dkg tejszín
Zselatin:
2 dl befőttlé vagy szörp
1 dkg zselatin
6 dkg cukor
elkészítés:
A piskótát elkészítjük.
A joghurtot a cukorral és a zselatinnal felfőzzük és kihűtjük amíg hűl a joghurt felverhetjük a tejszínt kemény habnak. amikor a joghurt már kihűlt hozzákeverjük a felvert tejszínt, a piskótánkat egy kerek kapcsos tortaformába tesszük erre ráborítjuk a joghurt krémet és hűtőbe tesszük dermedni mikor már megszilárdult kivesszük és a tetejét kirakhatjuk gyümölccsel amilyen ízű joghurtból csináltuk de ha natúrból készült akkor érdemes több fajta gyümölccsel kirakni. A tetejére pedig lefőzzük a zselatin langyosra kihűtjük és le zselézzük a tetejét.




1 megjegyzés: